Ljusnarsbergs kommun

Garskoj på Garhytteskolan

Elever, lärare och övrig personal på garhytteskolan hade Garskoj på schemat en hel dag!

Eleverna i förskoleklassen samt klass ett och två på Garhytteskolan har under terminerna sålt fisk och blomsterarrangemang. Pengarna ifrån detta resulterade i dagen ”Garskoj” en dag fylld till bredden med upplevelser, lek och godsaker! Dagen inleddes med sång och musik på skolgården. Den som håller i musiken är givetvis musikskolans eminenta Ida Blomqvist och responsen är stor hos personal och elever.

Efter denna inledning delas eleverna upp i grupper som sprider ut sig vid de aktiviteter som finns. En aktivitet är hoppborgen som dagen till ära är i formen av en stor kossa. Det regnar och strumporna blir blöta men de glada barnen kunde inte bry sig mindre.

Andra aktiviteter som pågår är målning av ansiktet och kepsar. Att måla en keps går till så att eleverna får varsin vit keps och textilpennor sedan är det upp till dem och deras fantasi hur kepsen blir att se ut. Flertalet kepsar pryds av favoritlaget i hockey och fotboll, utsänd är inte så insatt men även fjärilar, flaggor och diverse former pryder snart elevernas huvuden.

På tal om huvuden blir även eleverna som önskar målade i ansiktet. Det är zombier, spindelmän, fjärilar och allt möjligt som möter upp efter en stund i sminkbåset.

Ytterligare en aktivitet som sker i grupp är att trollkarlen Mr Udd kommer till idrottshallen och underhåller. Mr Udd engagerar och involverar elever som hänfört får se en Rubiks kub lösas som genom magi, snören byta längd och mycket mer. Alla skrattar och aplåderar och stämningen är på topp.

Dagen avslutas storartat genom att inget mindre än glassbilen gör entré på skolgården och alla elever får varsin strut- eller isglass. Detta avslutar denna toppendag som eleverna samlat pengar till på egen hand och som lärarna sedan arbetat hårt för att sätta ihop och hålla i.

Uppdaterad 2015-10-05

Sidansvarig: Bo Wallströmer

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se


Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00