Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Läsa på olika sätt

Talböcker/Ljudböcker

Talböcker finns till för de som av någon anledning har svårt att läsa skrivna böcker.
Legimuslänk till annan webbplats är en nedladdningstjänst som tillhör Myndigheten för tillgängliga medierlänk till annan webbplats (MTM) och vänder sig till alla med rätt att låna talböcker. Med ett Legimuslänk till annan webbplats-konto har du möjlighet att själv ladda ned från deras digitala katalog. Du kan läsa och ladda ner deras titlar på telefon eller surfplatta med deras app, använda en dator eller lyssna med en DAISY- spelare.

Det behövs inget intyg eller liknande för att få låna böcker från Legimus. För att få tillgång till egen nedladdning från Legimus behöver du kontakta oss på biblioteket och boka en tid för ett möte där vi registrerar dig som låntagare och förklarar hur tjänsten fungerar.

CD-böcker

Det finns också möjlighet för dig att låna vanliga CD-böcker på biblioteket. För att låna CD-böcker behövs ingen anledning. Du behöver inte ha svårt att läsa skrivna böcker för att få låna böcker på CD.

E-böcker

För att kunna låna och läsa e-böcker behöver du skaffa ett konto för inloggning. Det gör du via den här sidan: https://pinservice.elib.se/register/new/2089länk till annan webbplats

Där ska du fylla i ditt lånekortsnummer och e-postadress. Du godkänner när du ansöker att din e-postadress får sparas i ett register för e-bokslåntagare. Kontakta biblioteket och säg att du har skickat en ansökan om att bli e-bokslåntagare. Då godkänner vi ditt konto, och du kan låna. När vi godkänt din ansökan får du ett e-postmeddelande med ett lånenummer och en länk. Följ länken för att välja en fyrsiffrig PIN-kod. Gå in på http://orebro.elib.se/länk till annan webbplats och logga in med dina nya låneuppgifter. Nu kan du låna och läsa e-böcker. Observera att antalet lån är begränsat till 4 st. per månad. Kontakta oss om du undrar över något.

Lättlästa böcker

Många människor behöver enkla eller enklare texter. På biblioteket finns lättlästa böcker. De har ett enkelt och rakt språk. Det finns romaner, noveller, lyrik, deckare, faktaböcker med mera. Lättlästa böcker hittar du på Lättläst-hyllan.

Storstilsböcker

För dig som kan läsa textböcker men har svårt att se liten text finns storstilsböcker att låna. Välkommen in!

Andra språk

Är du intresserad av att läsa på något annat språk än Svenska? Välkommen in för att se vårt utbud av böcker på andra språk. På biblioteket finns vuxenböcker men också barn- och ungdomsböcker på många olika språk.

Om du inte hittar det språk du letar efter kan du fråga oss på biblioteket. Vi kan hjälpa dig att beställa böcker från Internationella biblioteketlänk till annan webbplats i Stockholm, där det finns böcker på mer än 100 olika språk. Du får gärna föreslå böcker på olika språk som du skulle vilja läsa, så kan vi köpa in dem till biblioteket.

Senast uppdaterad 2017-06-21

Bibliotek
bibliotek@ljusnarsberg.se
0580-805 35
Fax: 0580-103 93

Besöksadress
Konstmästaregatan 5
714 30 Kopparberg

Fel på sidan?

Anmäl fel på sidan här

Skriv ut sidan

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00