Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Är det din idé som kommer att förändra framtiden?

Har du idéer om hur olika samhällsutmaningar kan hanteras på ett bättre sätt?

Har du förslag till nya lösningar som inte har funnits tidigare? Du kanske har en idé om hur landsbygden kan utvecklas eller hur demokratin i Ljusnarsberg kan förstärkas? Du kanske har en idé om hur föreningar kan jobba tillsammans på ett nytt sätt, hur vi kan jobba med integrationsfrågor på ett nytt sätt eller en idé om ett nytt socialt företag? Vi kan erbjuda rådgivning och stöd i hur du kommer vidare med din idé och vill gärna komma i kontakt med dig.


Ljusnarsbergs kommun deltar aktivt i ett regionalt samarbete som heter Partnerskapet för sociala innovationer. Här ingår flera andra kommuner i länet tillsammans med Länsstyrelsen Örebro, Region Örebro län och Örebro universitet. I partnerskapet ingår också bl.a. Arbetarnas Bildningsförbund, Coompanion, Stiftelsen Activa, Stiftelsen Cesam, Studieförbundet Vuxenskolan, Örebro läns bildningsförbund och Örebro läns Idrottsförbund.


Du kan läsa mer på hemsidan www.so-in.selänk till annan webbplats eller skicka en fråga till info@so-in.se.


Hör av dig till Partnerskapets kontaktperson i Ljusnarsberg Karin Wouda, Integrationskoordinator, på 073-827 54 00, karin.wouda@ljusnarsberg.se, eller till någon av Partnerskapets övriga representanter, t.ex.
• Anders Bro, Region Örebro län (anders.bro@regionorebrolan.se)
• Mona Hedfeldt, Region Örebro län, (mona.hedfeldt@regionorebrolan.se)
• Anders Johansson, Coompanion (anders.johansson@coompanion.se)
• Margareta Johansson, Örebro läns Idrottsförbund (margareta.johansson@orebro.rf.se)
• Örjan Samuelsson, Stiftelsen Activa (orjan.samuelsson@s-activa.se)


En social innovation är en ny lösning på ett socialt eller samhälleligt problem. En social innovation ger samhällsnyttiga lösningar som är bra för individer och för samhälle. Lösningarna kan se väldigt olika ut och det finns flera exempel på sådana innovationer i vår omvärld, t.ex. IT-guide (www.it-guide.selänk till annan webbplats), Skjutsgruppen (www.skjutsgruppen.nulänk till annan webbplats), Eksam (www.eksam.selänk till annan webbplats), MatteCentrum (www.mattecentrum.selänk till annan webbplats) och många fler.


Senast uppdaterad 2016-07-06

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00