Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Företagsfrukost med bl.a. Svenskt Näringsliv och Jaktfalkarna AB

Tisdagen den 19/9 2017 anordnade Ljusnarsbergs kommun Företagsfrukost på Bångbro Herrgård.

Som första punkt på schemat presenterades filmatiseringen "Berättelsen om Ljusnarsberg". Nedan kan du se filmen! 

På gästlistan återfanns Karl Hulterström från Svenskt näringsliv, Eva Sund som är ny bildningschef i kommunen, Jaktfalkarna AB med filmatiseringen "Berättelsen om Ljusnarsberg" samt Fredrik ifrån det nyetablerade företaget MyBeat.

Karl Hulterström presenterade data inför örets företagsranking. Det ser ut som att företagarna är något mindre nöjda i år jämfört med förra året. Dessbättre ligger kommunen fortfarande på topp-100 och över rikssnittet.

Eva Sund berättade lite om det jobb hon har framför sig - att lyfta skolan från den bottenplacering den tråkigt nog ligger på. Hon i sin tur presenterade Ronnie Edvardsson, lärare i samhällskunskap och Ingrid Hultén som är ny studie- och yrkesvägledare. Vikten av att koppla samman skola, hem och företag diskuterades och hur angeläget det är att föräldrar talar gott om utbildning i allmänhet och våran skola i synnerhet.

Fredrik ifrån MyBeat pratade till sist om det nyetablerade företaget MyBeat och vad de hoppas tillföra telekomsektorn. Kortfattat ska de erbjuda kundvänliga mobilabonnemang till företag och privatpersoner. Kundvänligheten består i det kundcenter som öppnats här i Kopparberg.

Berättelsen om Ljusnarsberg

Berättelsen om Ljusnarsberg är resultatet av ett samarbete utifrån de framtidsdagar som hållits där flera har varit med och tagit fram en text som handlar om Ljusnarsberg förr, nu och i framtiden. Texten har lästs in av Sten Niclasson och filmatiseringen står Jaktfalkarna AB för.

Till filmprojektet har vi skapat en arbetsgrupp bestående av Jaktfalkarna AB, Sten Niclasson (Opera på Skäret), Gunilla Pöchhacker (Företagarna Bergslagen) Thomas Larsson (Ateljé Bakfickan) och Mikael Haapala (Ljusnarsbergs kommun). 

Ungefär 45 personer besökte företagsfrukosten på Bångbro Herrgård.

Fredrik presenterade det nyetablerade MyBeat

Senast uppdaterad 2017-09-20

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00