Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Ovanliga vanliga kommunambassadörer - Riktiga kämpar!

Ewa-Leena Johansson om sitt val av årets gäster till länsmiddagen.

Varje år arrangerar i slutet på maj vår landshövding Maria Larsson en länsmiddag på Örebro slott. Jag som kommunföreträdare ges möjligheten att bjuda med två personer med respektive från min kommun. Personer som jag tycker utmärkt sig på ett positivt sätt, är goda ambassadörer och bidrar till en bättre kommun att leva och bo i. Ibland glömmer man alla dessa ovanligt vanliga människor som gör fantastiska saker utan att få välförtjänt uppmärksamhet för det. Jag har valt att uppmärksamma några beundransvärda kommuninvånare!

I år, 2018 har jag valt följande gäster.

Isabella & Dennis Almeteg

Isabella är en kvinna mitt i livet. Parallellt med ett ordinarie heltidsjobb och familj har hon inlett en personlig resa genom att starta företag och certifiera sig som lifecoach på Skandinaviska Ledarhögskolan i Örebro. Hennes drivkraft är att få möjligheten att kunna påverka andra för att de skall få nya insikter och verktyg för att komma längre och må bättre i sina liv. Mitt i allt detta drabbades Isabella nyligen av bröstcancer men inget tycks stoppa henne. På ett osminkat och ibland humoristiskt angreppssätt delar hon i sociala medier med sig av sin livs resa och trots tuffa behandlingar så tar hon hela tiden sig an nya utmaningar. Isabella är en stor inspirationskälla för oss alla.

Tomas & Gunilla Jonasson.

Också de en familj mitt i livet då ett av deras barn föddes med stora funktionsnedsättningar som i alla fall inledningsvis torde vände upp och ned på tillvaron. Sedan dess har allt gjorts för att dottern Lina ska få ett så normalt liv som möjligt tillsammans med sin familj. Tomas och Gunilla är engagerade och positiva förebilder som bidrar till ett bättre samhälle där det finns plats för alla. Som föräldrar men också som invånare i kommunen är de goda ambassadörer och inspiratörer. Linas föräldrar får representera alla som gör skillnad för barn och unga i vår kommun och i vår omvärld. Lina hade inte kunnat välja bättre personer som föräldrar!

Lina Jonasson


Mina gäster visar att man inte behöver vara ett offer för omständigheterna, utan aktiva val i vardagen gör skillnad. Ett ordspråk som passar bra i sammanhanget är "Det är inte hur Du har det utan hur Du tar det som avgör!"

Jag är så stolt över att få ta dessa gäster med mig på länsmiddagen 25 maj!

Ewa-Leena Johansson

Senast uppdaterad 2018-04-27

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Fax: 0580-71830

E-post: kommun@ljusnarsberg.se

Öppettider reception

(Telefon: 0580-805 10)

Måndag-fredag

Kl. 08.00-16.00
(lunchstängt mellan kl. 12.00-13-00)

Öppettider Polisen

Tisdagar kl. 09.00-15.00

Öppettider växel

(Telefon: 0580-805 00)

Måndag-torsdag
Kl. 08.00-16.30,
Fredag
08.00-16.00
Lunchstängt
12.00-13.00
Klämdag
10.00-12.00
Dag före helgdag
8.00-12.00