Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Information med anledning av coronaviruset

Ljusnarsbergs kommuns verksamheter samarbetar för att följa utvecklingen runt det nya coronaviruset, som orsakar sjukdomen covid-19. Kommunens verksam­heter följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten med flera myndigheter ger.


Detta gäller just nu

På Krisinformatio.se hittar du en sammanställning av de förbud, råd och rekommendationer som gäller just nu med anledning av pandemin. I sammanställningen finns de råd och rekommendationer som påverkar dig som individ.
Coronapandemin: Detta gäller just nu - Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Ändrade förhållningsregler kring covid-19

20 januari 2022. Folkhälsomyndigheten förändrar nu förhållningsreglerna kring att stanna hemma från arbete eller skola när man själv eller någon i hushållet är sjuk. Detta för att minska frånvaron av personal i många verksamheter när spridningen av covid-19 är hög. Folkhälsomyndigheten uppdaterar också rekommendationerna för prioritering av testning.

Ändrade förhållningsregler kring covid-19 - Krisinformation.se Länk till annan webbplats.

Mycket hög smittspridning av covid-19 kräver anpassade förhållningsregler och prioriterad testning — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se) Länk till annan webbplats.


Hämta covidbevis (vaccinationsbevis)

covidbevis.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hämtar du ut vaccinationsbevis till dig själv eller till dina barn. Du behöver ha e-legitimation för att nyttja tjänsten. Det tar bara någon minut att beställa, och du får ditt bevis omgående. Saknar du e-legitimation tar det längre tid att beställa ett vaccinationsbevis.

Mer information hittar du på covidbevis.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Vaccination mot covid-19

Region Örebro län ansvarar för vaccinationen i Örebro län, de följer Folkhälsomyndighetens nationella prioritering för vaccination mot covid-19. Det är gratis att vaccinera sig mot covid-19.

1177 vårdguidens sida "Vaccination mot covid-19 Region Örebro län" Länk till annan webbplats. kan du bland annat läsa om:

  • vilka som kan boka tid för vaccination just nu
  • hur du bokar/avbokar/ombokar tid
  • vilka vaccinationsmottagningar som finns
  • prioritetsordningen
  • preliminär tidplan.


Lämna prov och få provsvar om covid-19

1177 vårdguidens sida "Lämna prov och få provsvar om covid-19"  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.hittar du information om att lämna prov för covid-19. Du kan läsa om vilka prov som finns, när du kan lämna prov och var du kan göra det. Du kan också läsa mer om hur du tolkar ditt provsvar.


Hämta testkit från "Lådan" utanför Kopparbergs vårdcentral

Hämta och lämna prov för covid-19 från "Lådan" som finns utanför Kopparbergs vårdcentral, utan att beställa eller boka tid.

För att provta dig med ett testkit från "Lådan" behöver du ha
e-legitimation (till exempel bankID eller Freja eID Plus).
Läs mer: Hämta testkit från Lådan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kopparbergs vårdcentral
Bergmästaregatan 17
Länk till Kopparbergs vårdcentral Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hitta till lådan: Om du står med entrén framför dig går du till vänster runt den utstickande byggnaden, då ser du lådan intill personalparkeringen. Skyltar är på väg.


Statistik och lägesbild

Region Örebor län sida "Statistik och lägesbild" Länk till annan webbplats. finns statistik som rör covid-19 i Örebro län samt aktuell lägesbild.


Resa

krisinformation.se sida "Utrikesresor och att vistas utomlands" Länk till annan webbplats. kan du läsa om vad som gäller vid resor.


Så påverkas kommunala verksamheter

Följande verksamheter håller stängt:

Treskillingens restaurang öppnar för allmänheten onsdag den 15 september kl. 12.15.

Samtliga omklädningsrum vid utomhusanläggningar är stängda men utomhusanläggningar får användas.

Ingen uthyrning av verksamheternas lokaler. Undantag görs för barn och ungdomar födda 2002 och senare och för skolverksamheter som har behov av att hyra lokaler.


Senast uppdaterad

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg


Telefon: 0580-805 00
E-post:
kommun@ljusnarsberg.se

Kontakt och information

Kontaktcenter

Öppettider