Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Senior i fokus föreläsning

Välkommen på träffar där du som är senior är i fokus!

Under fyra måndagar i mars och april bjuder Ljusnarsbergs kommun och Ljusnarsbergs församling in dig som är senior till att träffas, lyssna, umgås och fika tillsammans! Här blandas föreläsningar med fysiska aktiviteter och social samvaro.

Träffarna är helt kostnadsfria och ingen föranmälan krävs. Alla är hjärtligt välkomna!

 

14.00: Ljusnarsbergs församling med Isabell Ramberg, inger Söderman och Ola Silfwerin

berättar om sitt stora arbete med att ordna träffpunkter, förebygga och motverka ensamhet bla. De bjuder även på lite sång och musik.

14.30: Demensföreningen med Christina och Christina (ja det är 2 stycken med samma namn) berättar om hur de arbetar för sina medlemmar och anhöriga som har drabbats. Hur viktigt är det att uppmärksamma demens?

15.00 Fika

15.20: Kopparbergs vårdcentral med vårdsamordnare/ sjuksköterskan Anna Lassfolk Johansen berättar om sitt dagliga arbete och sina möten med personer som blivit sjuka och behöver samordning av sin vård och omsorg.

Fysioterapeut Sandra Andersson berättar om fallprevention och hur man kan förebygga i sin vardag med träning. Visar olika övningar så var gärna med och träna.

Daniel Frisk-distriktssköterska som arbetar förebyggande med hälsosamtal för alla mellan 50–70 år, berättar varför det är så viktigt att tänka just förebyggande.

16.00 Slut

 

Vid frågor kontakta:

Lotta Stenbacka, Aktivitetssamordnare för äldre mot ofrivillig ensamhet
076-72 42 419
lotta.stenbacka@ljusnarsberg.se

Tid: Måndag 22 april 14.00 - 16.00

Plats: Församlingshemmet, Laxbrogatan 18, Kopparberg

Senast uppdaterad

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg