Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun
Bildkälla: Bilda, Familjekompis

Bli Familjekompis

Vill du vara med och bygg vänskap genom familjeupplevelser? Anmäler ditt intresse att bli Familjekompis.

Familjekompis är ett sätt att umgås över kulturgränserna och ger etablerade och nya svenska familjer möjligheten att lära känna och öka förståelsen för varandra.

Vad är Familjekompis?
Familjekompis är ett projekt som drivs av studieförbundet Bilda, och Ljusnarsbergs kommun är med som en samverkande part. Det är ett socialt projekt som handlar om att matcha nyanlända och etablerade familjer i kommunen. Projektet vill skapa förutsättningar för nya svenska familjer och etablerade svenska familjer att lära känna varandra. Tanken är att projektet ska bidra till meningsfulla relationer samt öka förståelsen för varandra.

Vilka kan vara med?
Alla familjer är välkomna att vara med i Familjekompis. Familjer som är nya i Sverige paras ihop med familjer som har bott här länge. Det enda som behövs är att ni är öppna för att lära känna en annan familj under avslappnade former. För er som är nya i Sverige är Familjekompis också en chans att lära sig bättre svenska. Ni behöver dock grundläggande kunskaper i svenska för att språket inte ska bli ett hinder för att era familjer ska kunna lära känna varandra. De flesta nysvenska familjer som är med i Familjekompis har varit i Sverige i två till fem år.

Alla typer av familjekonstellationer är välkomna att anmäla sig. Det finns även möjlighet för personer utan familj att anmäla sig och bli ihop parad med en kompis. Under första mötet kommer en av våra projektledare vara med och bjuda på mat. Härefter väljer ni själva hur, var och när ni ska träffas igen och lära känna varandra.

Intresserad?
Både nya svenska och etablerade svenska familjer kan ansöka för att bli Familjekompis. Du anmäler ditt intresse att bli Familjekompis via formuläret på Bildas hemsida: 
Familjekompis / Bygg vänskap genom familjeupplevelser Länk till annan webbplats.


Kontakt
Arno Wilting
arno.wilting@bilda.nu
076-126 68 69

Rasmiyeh Qassas
Rasmiyeh.qassas@bilda.nu
070-072 17 35

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg