Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Mikael Haapala, näringslivschef och Berit Westergren, kommunchef

Företagsbesök hos AB Yxsjö Industriservice

I mitten på mars åkte min näringslivschef, Mikael Haapala och jag, Berit Westergren, kommunchef längst norrut i vår kommun, till Yxsjöberg.

Vid den nedlagda gruvan och i dess tidigare lokaler huserar i dag ett företag som heter AB Yxsjö Industriservice. Företaget öppnade 1992 och är en tillverkande industri som levererar främst till gruvindustrin och diverse tunnelbyggen i Sverige och det innebär att de har stor kunskap om bergförstärkning.

Rickard som möter oss är ansvarig för driften i företaget, hans syster äger företaget och sonen jobbar här. Vi kan se och höra, när Rickard berättar om företaget, att på den här arbetsplatsen trivs man att jobba. Ett riktigt familjeföretag!

Rickard berättar att den mesta tillverkningen sker kundanpassat på beställning från kunder. Vi ställde en fråga hur kunderna hittar företaget och det är ”ryktesvägen” att företaget levererar alltid bästa kvalitet.

Efter pandemin som var en liten konjunktursvacka så startade högkonjunkturen i början av 2021 och i detta företag går det snabbt. Ibland kan offerten bara gälla i två dagar dvs så länge det finns material hemma på lager. Från företaget går det ut 60 ton/månad och transporterna går i huvudsak på landsväg med 2-3 lastbilar/månad. Ibland tar man in extrapersonal för man lovar aldrig något man inte kan hålla och det tror vi bidrar till det goda ryktet som finns på marknaden.

På en liten ort är samverkan viktig och i dag sker det ett samarbete med Robotteknik i Kopparberg.

Det var ett intressant företagsbesök där vi också fick veta att i Yxsjöberg så sköter byalaget badplatsen och det dras även skidspår på elljusbanan som ligger granne med företaget. AB Yxsjö Industriservice är beläget på en vacker plats i vår kommun.

 

Stort tack för besöket och vi önskar er lycka till i framtiden!

Berit Westergren, kommunchef
Mikael Haapala, näringslivschef

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg