Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Företagsbesök hos Lundsängs gård

Mitt i den kalla vintern åkte vi ut till Lundsängs gård och möttes av entreprenörerna Caroline och Daniel Elvenäs som verkligen engagerat berättade om sin verksamhet.

Företaget erbjuder ”Padel & Boende” i en fantastisk fin miljö och i dag ett vackert vinterlandskap.

Uthyrning av rum sker främst till personer som ligger ute på jobb och de känner sig väldigt bekväma i känslan av ”hemmiljö” som flygeln med 8 bäddar och självhushåll erbjuder. Publik från Opera på Skäret är återkommande gäster så i sommar så hoppas de på fullbokat. Under den här tiden på året har de även vinterförvaring åt privatpersoner och det finns ett stort behov då alla platser fylldes snabbt.

Som ett komplement till verksamheten startades byggnation av en padelbanor för utomhusbruk under 2021. De beskriver att det var flera steg både med Länsstyrelsen och SBB (Samhällsbyggnad Bergslagen) innan bygget kunde starta men processen var smidig och det är vi, som kommer från Ljusnarsbergs kommun, tacksamma över att höra. Här kommer det att finnas möjlighet att spela padel, delta i padelkurser för att utveckla spelandet. Ta med barn på kurs fungerar bra då de under hösten haft träning för barn/ungdom 5-12-år och det var lyckat. Caroline och Daniel har genomgått padeltränarkurser för att kunna ha träningshelger på Lundsängs gård för barn och nybörjare men här kommer det även finnas turneringar att delta i. Daniel beskriver att det var väldigt lyckat med turneringar som de anordnade under hösten så det kommer vi att se mer av under 2022.

 

Tack för ett trevligt besök och vi önskar er lycka till med de nya utmaningarna.

Ewa-Leena Johansson, kommunstyrelsens ordförande

Mikael Haapala, näringslivschef

Berit Westergren, kommunchef

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg