Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Nu sopar vi upp sanden från gatorna

Vi planerar att börja arbetet med att sopa vintersand från körbanorna måndag 3 april. Snö och regn kan fördröja arbetet.

Arbetet med att sopa upp sanden från gatorna påbörjas måndag 3 april. Vi kan inte ange exakta datum för när eller var vi kommer att vara i de olika orterna men vi jobbar på så fort vi kan.

Ditt ansvar som fastighetsägare

Som fastighetsägare har du ett ansvar att hålla rent på trottoaren utanför ditt hus. Saknas gångbana ansvarar du även för att sopa området närmast tomtgräns, cirka 1 meter. Vi ser gärna att du sopar ut sanden på gatan utan kvistar och löv.

Du kan börja sopa ut sand i körbanan från 3 april och till vi varit och sopat upp sanden.

Där det finns parkeringsregler

Du underlättar sandsopningen genom att respektera parkeringsreglerna och vara uppmärksamma på vägmärkena där du parkerar.

Arbetet kan även pågå under lördagar, söndagar och kvällstid. Datum­parkering gäller i vissa tätorter mellan klockan 00.00 och 06.00.

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg