Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Vaccin till ungdomar från 16 år från nästa vecka

Med start måndag den 2 augusti kommer Region Örebro län att erbjuda vaccin mot Covid-19 till unga födda 2004 eller 2005.

Ungdomar i den här åldersgruppen kan inte komma via drop-in utan ska boka tid för rätt omhändertagande på våra vaccinationsmottagningar. Inom hälso- och sjukvården görs en individuell bedömning om personer som inte är myndiga själva bedöms kunna besluta om sin vård eller inte, och det kommer att göras även när det gäller vaccin mot covid-19.

- En enskild bedömning av mognadsnivån kommer att göras på plats på vaccinationsmottagningen. Det görs i ett samtal med vaccinatören innan vaccinet ges. Det går också bra att skriva ut en samtyckesblankett Länk till annan webbplats. med vårdnadshavarnas underskrift och ta med. Vi välkomnar såklart också en vårdnadshavare att följa med sin ungdom till vaccinationsmottagningen, säger Inger Nordin Olsson.

Budskapet nu till alla är: Vaccinera er, kan de äldre så kan ni yngre! Det handlar om ett viktigt skydd för alla och envar i samhället, så passa på nu. Det finns vaccin och gott om tider.

https://www.facebook.com/regionorebrolan/posts/1995699173916368 Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg