Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Öppna förskolan - Fröet

Fröet är en samverkan mellan Ljusnarsbergs kommun, Region Örebro län och Ljusnarsbergs församling. Vi vill tillsammans ge er möjlighet till en mötesplats och främja att ni växer i föräldraskapet.


Föräldrar och barn ska här kunna umgås, knyta kontakter samt få information, kunskap och stöd på ett lättillgängligt sätt. Föräldrar och barn får möjlighet att leka, sjunga och pyssla tillsammans.

Folder Öppna förskolan - Fröet Pdf, 159.6 kB, öppnas i nytt fönster.

 

Vad är öppna förskolan?

Öppna förskolan är en mötesplats för föräldrar (eller andra vuxna) med barn 0–5 år Här har du möjlighet att leka och umgås med ditt/dina barn tillsammans med andra föräldrar och deras barn. Här finns också möjlighet till, råd, vägledning och information inom olika områden. Öppna förskolans grundar sig på barnens och föräldrarnas behov och önskemål samt lokala förhållanden. Därför vill vi gärna att ni föräldrar tillsammans med era barn kommer med tips och idéer om aktiviteter som vi kan göra och information inom olika områden som ni vill ta del av. Vi vill att besökarna tillsammans med oss utformar verksamheten.


Verksamheter som regelbundet besöker öppna förskolan:

Barnhälsovård (BVC)
Vi följer barnens hälsa och tillväxt och erbjuder rådgivning och stöd. Kontakt: 0580–88721
Vårdcentralen för sjuka barn 0580–88702

Barnmorskemottagning (MVC)
Vi erbjuder besök under graviditet, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovtagning.
Kontakt: 0580–88717

Socialtjänst – Förebyggande och stöd
Vi erbjuder föräldrar stöd och rådgivning i frågor som rör barn, ungdomar och familj.
Kontakt: 0580–80576

Förskola
Kontakt: 0580–80416

 

Temaveckor
Under vissa veckor mellan kl. 10.00-11.00 besöker olika professioner, verksamheter eller föreningar öppna förskolan för att informera om relevanta ämnen. Här är det öppet för att ställa frågor, diskutera, få tips och idéer som kan underlätta för er i vardagen.


V. 40 Välkomna
Professioner från de olika verksamheterna finns tillgängliga för frågor, funderingar och diskussioner utifrån era behov.


V. 41 Sagostund
Monique från biblioteket kommer och gör sagan till lek för att ta in läsförståelse i barnens värld. Ni ges också information om högläsningens betydelse för barnens språkutveckling.


V. 43 God sömn, kost och rörelse
Skolsköterska Simone kommer och beskriver betydelsen av god sömn, kost och rörelse för barn. Få tips och idéer hur ni som föräldrar kan bidra till detta.


V.44 Rörelse är viktigt för alla
Kopparbergs Bollklubb kommer och informerar om vilka aktiviteter som finns tillgängliga för barn och föräldrar inom deras förening. Barnen får också möjlighet att utforska några av aktiviteterna som presenteras.


V. 46 Närhetens betydelse och Familjeyoga
Yogainstruktör Isabella kommer och ger information om effekten av närhet för barns trygghet och lugn. Ni får också tillsammans prova på familjeyoga.


V. 47 Munhälsovård
Tandhygienist Ingrid kommer och ger information om barn tänder. Vad är viktigt? Vad ska man som förälder tänka på? Ni får här tips och råd kring munhälsovård för barn. Här uppmärksammas ni också om Tobaksfria veckan.


V. 49 ABC – Alla barn i centrum
Gruppledare Linda kommer och ger information om ABC – alla barn i centrum. Ett föräldraskapsstöd riktat till föräldrar med barn 3–12 år.Övriga aktiviteter
Under dessa aktiviteter har ni möjlighet att få information inom relevanta områden, en mötesplats som är öppen för frågor och diskussioner.


HLR - Hjärt- och lungräddning barn/spädbarn
Tisdag 16/11 kl. 17.30-18.30, Församlingshemmet, Kopparberg
Carina Romlin kommer för att beskriva, visa och gå igenom HLR och luftvägsstopp på barn/spädbarn, ni bjuds på lättare fika under aktiviteten.


Sagostund vid Biblioteket
Fredagar kl. 10.00-11.00
Välkomna till biblioteket där ni tillsammans med era barn kan avsluta veckan genom att lyssna på sagor och få en rogivande stund.

Ni är välkomna på fredagar följande datum:
29 oktober
12 november
26 november
10 december

Senast uppdaterad

Kontakt

Samordnare Barn & Unga
Sofia Bergman
sofia.bergman@ljusnarsberg.se
070-422 89 76

Ljusnarsbergs Församling
Annika Helin 0580- 66 12 13
Doris Sundqvist 0580- 66 12 11

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg


Telefon: 0580-805 00
E-post:
kommun@ljusnarsberg.se

Kontakt och information

Kontaktcenter

Öppettider