Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Öppna förskolan - Fröet

Öppna förskolan Fröet är en samverkan mellan Ljusnarsbergs kommun, Region Örebro län och Ljusnarsbergs församling. Vi vill tillsammans ge föräldrar med barn 0–5 år möjlighet till en mötesplats för att i ett tidigt stadium erbjuda lättillgängligt stöd. Här får du tillgång till olika tjänster och aktiviteter som kan vara av betydelse för dig och ditt/dina barns hälsa och välbefinnande.

Öppna förskolan grundar sig på föräldrar och barns behov, önskemål samt de lokala förhållandena. Kom gärna med önskemål och förslag på hur vi tillsammans med er kan utveckla verksamheten.

Folder Öppna förskolan - Fröet. Våren 2023 Pdf, 275 kB, öppnas i nytt fönster.


Öppettider

30 januari-7 juni 2023

Måndag och onsdag, kl. 9.00-12.00

Församlingshemmet, Laxbrogatan 18, Kopparberg


Verksamheter som regelbundet besöker öppna förskolan

Besöksdatum: 27 februari, 29 mars, 26 april, 29 maj

Barnhälsovård (BVC)

Vi följer barnens hälsa och tillväxt och erbjuder rådgivning och stöd.

Kontakt: 0580–88721

Vårdcentralen för sjuka barn 0580–88702

Barnmorskemottagning (MVC)

Vi erbjuder besök under graviditet, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovtagning.

Kontakt: 0580–88717

Socialtjänst – Förebyggande och stöd

Vi erbjuder föräldrar stöd och rådgivning i frågor som rör barn, ungdomar och familj.

Kontakt: 0580–80500

Förskola

Kontakt: 0580–80416


Aktiviteter 2023

Under Fröets öppettider erbjuds ni att delta i aktiviteter som pyssel, lek, sångstund, fika och vid vissa tillfällen också andra aktiviteter.

30/1.

Öppna förskolan Fröet öppnar för terminen.

8/2 Studiebesök vid Fritidsbanken

Vi besöker Fritidsbanken för att utforska lokalerna, upptäcka och se vad som finns tillgängligt för utlåning. För de som vill så samlas vi vid Fröet kl. 9.00 och tar en gemensam promenad dit. Efter aktiviteten finns det tid för fika och lek vid Fröet.

20/2 Rörelse vid Bergslagsvallen i Ställdalen

Vad sägs om att åka pulka, skridskor, leka i gympasalen och korvgrillning? Ta med familjen och följ med på aktiviteter där rörelse står i fokus. För de som vill åker vi gemensamt från Fröet kl. 9.15, ni ansvarar själva för transport till och från aktiviteten ca 20 km ToR.

8/3 Sångsamling i Ljusnarsbergs kyrka

Musiker Mats från Ljusnarsbergs församling bjuder in till sång och musik, vi utforskar också vad som finns inne i Kyrkan och vad detta används till. För de som vill samlas vi vid Fröet kl. 9.00 och tar en gemensam promenad dit.

20/3 Musikalisk underhållning

Magnus Carli och Jimmy Gustavsson kommer på besök för att spela och sjunga.

5/4 Besök av Polisen (Kan ställas in pga arbetsprioriteringar)

Polisen besöker Fröet för att titta på vår verksamhet, vad vi gör för roliga saker och finns naturligtvis tillgängliga för att svara på frågor från er föräldrar och barn.

19/4 Prästen med Trollerihatten

Kyrkoherde Daniel besöker Fröet och bjuder in er till trolleriets värld på sitt sätt.

26/4 Värdet av rörelse för barn och unga

Caroline Andersson från RF SISU besöker oss för att samtala och diskutera kring värdet av fysisk aktivitet och hur man som familj kan röra sig tillsammans. Hur mycket frihet ger vi våra barn och låter vi barnen leka sådant som är kul eller ska det alltid vara ”säkert”?

10/5 Studiebesök vid Folkets Trädgård i Ställdalen

Vi besöker Folkets Trädgård för att utforska miljön och dess möjligheter samt leker och fika tillsammans. För de som vill åker vi gemensamt från Fröet kl. 9.15, ni ansvarar själva för transport till och från aktiviteten ca 20 km ToR.

31/5 Studiebesök vid Narvgården

Vi besöker Narvgården där vi får information om verksamheten och utforskar miljön. Vi får också möjlighet att borsta och mata hästar samt träffa hönsen som bor på gården, vill man så får man också gärna prova på käpphästhoppning i ridhuset. För de som vill åker vi gemensamt från Fröet kl. 9.15, ni ansvarar själva för transport till och från aktiviteten ca 6,5 km ToR.

7/6 Sommarfest vid Församlingshemmet

Vi avslutar terminen med en sommarfest vid församlingshemmet. Här finns det möjlighet att delta i olika aktiviteter, leka, fika och bara vara.


Övriga aktiviteter

Under dessa aktiviteterfår ni som föräldrar och barn en möjlighet att ta del av information inom olika områden.

20/3 Hjärt- och lungräddning spädbarn 0–1 år och barn 1–18 år

Församlingshemmet kl. 17.30 - 18.30

Carina Romlin kommer för att beskriva, visa och gå igenom hjärt- och lungräddning samt luftvägsstopp på spädbarn och barn. Här finns det möjlighet att få viktig kunskap så bjud gärna med era nära och kära. Enklare kvällsfika serveras.

15/4 LOPPIS, Församlingshemmet kl. 10.00 - 14.00

Ta möjligheten att fynda kläder, leksaker, heminredning och annat som ni behöver. Här får ni också möjlighet att sätta er ner en stund för att njuta av något ätbart.

OBS! Är ni intresserade av att kostnadsfritt stå och sälja på loppisen? (ca 15–16 bord finns). Ta kontakt med samordnare: sofia.bergman@ljusnarsberg.se

26/4 RF SISU - Trygg Idrott, Församlingshemmet kl. 18.00 - 19.30

Ljusnarsbergs kommun, Kopparbergs Bollklubb och RF SISU bjuder in till en föreläsning gällande vuxnas förhållningssätt inom idrotten. Hur kan ord, handlande och kroppsspråk påverka barn och unga? Hur kan man som vuxen utveckla sitt förhållningssätt för barn och ungas bästa?

16/5 Studiebesök vid Daniel Gunnarssons bondgård i Löa kl. 9.15 - 12.00

Välkomna att följa med på ett besök till Daniel som visar upp sin bondgård. Här får ni möjlighet att utforska miljön, mata djuren, klappa lammen och fika tillsammans. För de som vill åker vi gemensamt från Fröet kl. 9.15, ni ansvarar själva för transport till och från aktiviteten ca 20 km ToR.

Senast uppdaterad

Kontakt

Samordnare Barn & Unga
Sofia Bergman
sofia.bergman@ljusnarsberg.se
070-422 89 76

Pedagoger
Ljusnarsbergs Församling
Annika Helin 0580-66 12 13
Doris Sundqvist 0580-66 12 11

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg