Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Hot och våld

Hjälp från kommunen

Har du eller någon i din omgivning blivit utsatt för eller bevittnat hot och våld i en nära relation eller misstänker du att någon utsatts för hot och våld, är du välkommen att kontakta kommunens individ- och familjeomsorg.

Kom ihåg att såväl våld som hot är brottsliga handling som ska polisanmälas. Tycker du att det är svårt hjälper vi dig.

Bergslagens Brottsofferjour och Kvinnohuset Örebro

Individ- och familjeomsorgen samarbetar med Bergslagens Brottsofferjour Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Kvinnohuset Örebro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Brottsofferjouren arbetar ideellt med att lämna stöd och hjälp till dig som blivit utsatt för ett brott. Jouren har ett antal stödpersoner som med empati och omtanke kan ställa upp för dig.

Du kan få en personlig kontakt med en stödperson som lyssnar till dig och hjälper dig. Som brottsoffer hamnar man ofta i en krissituation och behöver hjälp och information om bland annat:

  • polisförhör och rättegång
  • kontakt med olika myndigheter
  • försäkringsfrågor och skadestånd

Eftersom det är viktigt att allt du pratar med stödpersonen om stannar er emellan, har varje stödperson avlagt ett etiskt tystnadslöfte. Ett etiskt tystnadslöfte är ett skriftligt löfte som är personligt bindande. Brottsofferjourens stödpersoner är utbildade och godkända av jourens styrelse. Kontakten är helt kostnadsfri.

Senast uppdaterad

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg