Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

På bilden från vänster: VD Peter Möller, personal- och processchef Sara Hellsén och näringslivschef Mikael Haapala.

Företagsbesök hos Bångbro Strip Steel

Mikael Haapala, näringslivschef och Berit Westergren, kommunchef gör med jämna mellanrum företagsbesök. Denna gång besökte de Bångbro Strip Steel.

I Scanstrip Group ingår företaget Bångbro Strip Steel som självklart ligger i Bångbro. Vi välkomnades vid besöket av VD Peter Möller och personal- och processchef Sara Hellsén. Företaget har funnits på sin nuvarande plats sedan 2020 men förvärvades 2008 som då hette Bångbro Bandbutik AB. Sedan de köpte nuvarande fastighet har de verkligen gjort ett stort renoveringsarbete både in- och utvändigt. Peter och Sara berättar att det är många grannar i området som uppskattar ”ansiktslyftet”.

Här i Bångbro har man ingen egen produktion utan skräddarsyr/legotillverkar råmaterial både gällande kvantitet och utförande. Kunderna finns främst inom kallvalstillverkningen där breda plåtar förvandlas till smala remsor i olika dimensioner och tjocklek. Beställningar av legeringar sker då och då när kunden behöver ett skyddande material för tillverkning av diverse produkter. De främsta kunderna är underleverantörer till bilindustrin men man levererar även till företag som bland annat gör knivar, bandsågar och maskrosupptagare. Man konkurrerar med unika dimensioner och korta leveranstider som andra leverantörer inte kan matcha.

Det är en generell mekanisk industri inom precisionsområdet med mycket hög kvalitet där marknaden består till 70% av inhemsk och 30% går på export.

Företaget har 12 anställda och en mycket lite personalomsättning. De flesta bor i Ljusnarsbergs kommun. När vi går runt möter vi några anställda som vi pratar med och det är tydligt att de är stolta över sitt jobb och trivs på arbetsplatsen.

Stort tack för att vi fick besöka er och se hur ni utvecklat lokalerna för att de ska passa er verksamhet. Vi önskar er an bra framtid.

Mikael Haapala, näringslivschef

Berit Westergren, kommunchef

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg