Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

På bilden från vänster: Lennart Andersson, Mikael Haapala, Ewa-Leena Johansson och Tommy Johansson.

Företagsbesök på Nibble Industriconsult AB

Ewa-Leena Johansson, kommunstyrelsens ordförande, Mikael Haapala, näringslivschef och Berit Westergren, kommunchef gör med jämna mellanrum företagsbesök. Denna gång besökte de Nibble Industriconsult AB.

I mitten av april besökte vi ett företag som etablerade sig 2022 i lokaler som stått tomma i ca 20 år. Det är Nibble Industriconsult AB som finns här i Kopparberg och sysslar med montage- och svetsarbeten samt handel med begagnat, främst fordon. Företaget har en mobil serviceverksamhet och jobbar på flera platser i Mellansverige men främst Stockholm. I företaget ingår 5 personer inklusive Lennart Andersson som är företagets ägare.

Lennart samt två av medarbetarna berättar att de är mycket nöjda med lokalerna som är rymliga men under den kalla delen av året har man legat lågt med verksamhet här i Kopparberg med tanke på energipriserna som varit. Nu när värmen kommer så finns de mer på plats och kan till exempel laga grävskopor (ja, själva skopan) och utföra grävjobb. Man beskriver att det har varit ett bra samarbete med lokala entreprenörer under den tid de jobbat i Kopparberg.

Det har lagts ner mycket tid på att städa upp runt och i fastigheterna som de förvärvat och Lennart berättar att det är viktigt med en hårdgjord yta som tål tunga transporter.

Under sommaren kommer vi säkert att hitta lite loppisverksamhet några dagar i veckan av familjemedlemmar till Lennart.

Det är roligt att se ett nystartat företag i vår kommun och vi tackar för att vi fick komma på besök och ser fram emot att följa utvecklingen framåt.

Ewa-Leena Johansson, kommunstyrelsens ordförande
Mikael Haapala, näringslivschef
Berit Westergren, kommunchef

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg