Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

På bilden från vänster: Mikael Haapala, Jessica Olsson och Ewa-Leena Johansson.

Företagsbesök på Walking Art Salong.

Ewa-Leena Johansson, kommunstyrelsens ordförande, Mikael Haapala, näringslivschef och Berit Westergren, kommunchef gör med jämna mellanrum företagsbesök. Denna gång gick besöket till Walking Art Salong.

Till dagens företagsbesök kunde vi promenera för Walking Art Salong ligger på Konstmästaregatan mitt i byn. Vi möts av Jessica Olsson som äger företaget som hon startade för 6 år sedan. Jessica berättar att hon var osäker på hur bra det skulle gå för henne men det visade sig snabbt att kunderna kom och företaget utvecklades och har i dag en stabil kundkrets.

Jessica erbjuder tatueringar, fransar och bryn men det är tatueringar som tagit över det mesta av verksamheten. Kunderna finns i hela kommunen, men även utanför, och ju mer hon tatuerar desto bättre blir hon på detta kreativa hantverk.

Vi frågar hur hon hittar inspiration?

  • Mycket finns på nätet men det gäller att hitta sin egen stil

Vet de flesta vad man vill ha och är det vad du vill, dvs få ett färdigt förslag från kunden?

  • Så här svarar Jessica:
  • 50% ungefär har bestämt sig innan de kommer dit
  • Det roligaste är när kunden säger ”gör vad du vill”
  • Många kommer med egna bilder och idéer som sedan ger inspiration till en egen unik design. 

Under våren ökar antalet kunder och det kan vara svårt för alla att få en tid. Det är krävande att sitta och tatuera så kroppen behöver hålla sig i form för att orka med. En stor tatuering kan ta mellan 4-6 timmar.

Jessica berättar att det finns nya krav på färgerna som används i dag och cirka 4000 ämnen förbjöds för ett antal år sedan vilket betyder att det nu finns färre färger att välja mellan. Det absolut vanligaste är svart-/gråskala.

När vi frågar Jessica vilken stil hon gillar bäst så svarar hon ”realismen” vilket också är den svåraste. Trenden är mer och mer avancerade motiv där mycket ska hända (detaljrikt). Jessica är kreativ och gillar att teckna, vi fick se smakprov på flera skisser som kan bli underlag till någon tatuering och det är nog en förutsättning att kunna teckna för att ha detta yrke.

Under Kopparbergsfestivalen hade Jessica ett tält uppställt där det fanns möjlighet att köpa en tatuering och det var ett lyckat koncept då fler kunder nu hittar till hennes studio.

Ett stort tack för en inspirerande timme där vi fick ta del av en framgångsrik verksamhet i vår kommun.

Lycka till med framtiden Jessica

Ewa-Leena Johansson, kommunstyrelsens ordförande

Mikael Haapala, näringslivschef

Berit Westergren, kommunchef

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg