Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

På bilden från vänster Natalie Ström och Eva Engvall.

Förskolan Garhyttan inviger ny pulkabacke efter medborgarförslag

I tisdags 16 januari invigdes Kopparbergs nya pulkabacke.

Initiativtagare till pulkabacken är Eva Engvall som 2022 lämnade ett medborgarförslag om att bygga en pulkabacke i Kopparberg. Eva som arbetar på förskolan Garhyttan får tillsamman med barnen äran att inviga och premiäråka i pulkabacken.


Med på invigningen var Natalie Ström som säger att det är "otroligt roligt att kunna göra verklighet av ett bra medborgarförslag. Vi hoppas att pulkabacken ska kunna bli en plats där alla åldrar kan ha roligt tillsammans och njuta av frisk luft i våra vackra omgivningar. Det blev dessutom ett riktigt lyft för området. Nu ser vi fram emot grillplats i anslutning till pulkabacken också!"

Under våren kommer två grillplatser och bänkar att placeras ut i anslutning till backen.

Du hittar pulkabacken mellan Vinkelgatan och Harald Olsgatan (ICA parkeringen ner mot Garhytteån) 


Tips: På Fritidsbaken finns det möjlighet att låna pulkor och andra sport- och fritidsprylar. Mer information och öppettider hittar du på https://ljusnarsberg.se/fritidsbanken Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg