Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Lena Rådström Baastad, landshövding. Fotograf: Terése Classon Sundh

Landshövding Lena Rådström Baastad besöker Ljusnarsbergs kommun.

Nästa vecka inleder landshövding Lena Rådström Baastad sin första turné till länets kommuner. Måndag den 8 maj besöker hon Ljusnarsbergs kommun.

Under första veckan besöks fyra kommuner i tur och ordning: Ljusnarsberg, Askersund, Hallsberg och Nora. Fokus är beredskapsfrågorna i ljuset av det allvarliga säkerhetspolitiska läget.

Som landshövding i Örebro län har Lena Rådström Baastad två portföljer: Chef för Länsstyrelsen och civilområdeschef för Mellersta civilområdet där sju mellansvenska län ingår.

– Beredskapsfrågorna sitter i väggarna på Länsstyrelsen och på Örebro slott. Under de senaste åren har beredskapsarbetet aktualiserats och lyfts upp på agenda och är en viktig del av vårt gemensamma arbete i hela Örebro län. Likaså har frågor som rör totalförsvaret. Därför känns det naturligt att min roll som landshövding och civilområdeschef går hand i hand, säger Lena Rådström Baastad.

Nu måste vi alla hjälpa till för att stärka beredskapen. Det är inte bara en uppgift för militära försvaret. Kommunerna har en nyckelroll. Äldreomsorg, förskolor och alla annan kommunal verksamhet måste fungera även när vi blir angripna, forsätter landshövding Lena Rådström Baastad.

Men när Landshövdingen nu som statens främste företrädare i länet besöker kommunerna så är det mycket mer än beredskap att prata om och att se.

Programmet måndag 8 maj

  • Ljusnarsbergs kommun kl.09.00-11.45: Kommunhuset, Tingshuset.
  • Beredskap (pandemi, Ukraina, energisituationen), nya lagen om kommunernas brottsförebyggande arbete, näringslivsklimatet i Ljusnarsbergs kommun
  • Presentation av Ställbergs gruva/Non Existent Center.

På Länsstyrelsen hemsida kan du läsa hela programmet för nästa vecka: Landshövdingen åker på turné till länets kommuner | Länsstyrelsen Örebro (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg