Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Senior i fokus

Välkommen på träffar där du som är senior är i fokus! Start måndag den 25 mars.

Under fyra måndagar i mars och april bjuder Ljusnarsbergs kommun och Ljusnarsbergs församling in dig som är senior till att träffas. Kom och lyssna, umgås och fika tillsammans. Här blandas föreläsningar med fysiska aktiviteter och social samvaro.

Träffarna är helt kostnadsfria och ingen föranmälan krävs. Alla är hjärtligt välkomna!

Plats: Församlingshemmet, Laxbrogatan 18, Kopparberg

Måndag 25 mars

14.00: Stefan Toll från polisen informerar om hur man bäst kan skydda sig mot stölder och bedrägerier. Var gärna med och ställ frågor.

15.00: Fika

15.20: Arno Wilting från ABF kommer och pratar om sitt arbete i Kopparberg. Kom gärna med idéer och vad du tycker är intressant.

15.40: Per Klingberg från Ljusnarsbergs trädgårdsförening berättar om deras planer för 2024, vad föreningen har för aktiviteter och hur man kan bli medlem.

16.00 Slut

Måndag 8 april

14.00: Ljusnarsbergs Kommun- Ewa-Leena Johansson och Natalie Ström berättar om kommunens arbete med att samarbeta, förebygga och tänka hälsofrämjande för seniorer. Paus med musik. Ställ gärna frågor.

15.00: Fika

15.20: Fredrik Johansson från Värket pratar om vikten att träna i sin vardag. Visar även olika övningar man kan ha nytta av. Var gärna med och träna.

16.00 Slut

Måndag 22 april

14.00: Ljusnarsbergs församling med Isabell Ramberg, inger Söderman och Ola Silfwerin

berättar om sitt stora arbete med att ordna träffpunkter, förebygga och motverka ensamhet bla. De bjuder även på lite sång och musik.

14.30: Demensföreningen med Christina och Christina (ja det är 2 stycken med samma namn) berättar om hur de arbetar för sina medlemmar och anhöriga som har drabbats. Hur viktigt är det att uppmärksamma demens?

15.00 Fika

15.20: Kopparbergs vårdcentral med vårdsamordnare/ sjuksköterskan Anna Lassfolk Johansen berättar om sitt dagliga arbete och sina möten med personer som blivit sjuka och behöver samordning av sin vård och omsorg.

Fysioterapeut Sandra Andersson berättar om fallprevention och hur man kan förebygga i sin vardag med träning. Visar olika övningar så var gärna med och träna.

Daniel Frisk-distriktssköterska som arbetar förebyggande med hälsosamtal för alla mellan 50–70 år, berättar varför det är så viktigt att tänka just förebyggande.

16.00 Slut

Måndag 29 april

14.00: Strokeföreningen med Inga Blomstrand och Christina Wendin berättar om sitt arbete i föreningen och hur planerna är att få igång en fungerande förening i Kopparberg. Christina kommer även att berätta om sin egen resa när hon fick en stroke.

14.30: Åsa Nilson Leg; Psykoterapeut från Apoteksgårdens Kognitiva Center AB Kommer att prata och ge tips hur man kan arbeta med egenvård vid Psykisk ohälsa. Ställ gärna frågor.

15.00 Fika

15.20: Arbetsterapeuterna Sofie Ström och Linda Ingemarsson (även enhetschef) berättar om deras arbete med att arbeta förebyggande. Och med hjälpmedel för att göra vardagen lättare efter sjukdom och vid kognitiv svikt. Ger tips på hur man kan förebygga fall i hemmet och enkla saker för att underlätta sin vardag

16.00 Slut

Kontakt

Lotta Stenbacka, aktivitets samordnare för äldre med ofrivillig ensamhet

076-72 42 419

lotta.stenbacka@ljusnarsberg.se

Senast uppdaterad

Prenumerera på nyheter från Ljusnarsbergs kommun

När du anger din e-postadress nedan och trycker på "OK" godkänner du att Ljusnarsbergs kommun genom leverantören Sitevision sparar din e-postadress i sitt register över e-postadresser dit nyheter från Ljusnarsbergs kommun skickas.

Hantera prenumeration

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg