Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Grundläggande vuxenutbildning

Om du saknar eller behöver komplettera dina kunskaper på grundskolenivå är du välkommen till den grundläggande vuxenutbildningen.

Om grundläggande vuxenutbildning

Utbildningen på grundläggande nivå motsvarar studier i den nioåriga grundskolan, men innehållet och undervisningen är anpassad till dig som studerar som vuxen och anpassas efter dina behov och förutsättningar. Utbildningen förbereder dig dels för att kunna arbeta och delta i samhället, dels för fortsatta studier på gymnasienivå. Dina egna behov och förkunskaper avgör vad och på vilken nivå du ska studera. Du kan kombinera kurser på grundläggande nivå med kurser på gymnasial nivå och SFI.

Vem kan studera på grundläggande nivå?

Utbildningen riktar sig till dig som:

  • behöver komplettera dina kunskaper för att få ett slutbetyg från grundskolan
  • vill få kunskaper för att kunna fortsätta studera på gymnasienivå
  • har läst SFI och vill fortsätta dina studier inom vuxenutbildningen
  • inte har gått i grundskolan.

Du har rätt att studera inom den grundläggande vuxenutbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år.

För att studera via Ljusnarsbergs vuxenutbildning behöver du antingen vara folkbokförd i Ljusnarsbergs kommun eller ha en hemkommun som betalar dina studier. Kontakta din hemkommun om du vill veta mer om vad som gäller.

Kursutbud

I Ljusnarsbergs kommun erbjuder vi distansutbildning i samarbete med ABF Vux. I vissa kurser ingår även obligatoriska digitala träffar i realtid samt prov på plats i Kopparberg.
Länk till kursutbud: Kursutbud distans - ABF Vux Länk till annan webbplats.

Där finns även mer information om hur det fungerar med distansstudier. Svar på vanliga frågor (Distans) - ABF Vux Länk till annan webbplats.

I skolans lärsal här i Kopparberg finns handledare för dig som vill ha hjälp och stöd i dina studier. Se mer information under fliken "Lärcentrum". Som ny distanselev vill vi även att du kommer till skolan i samband med uppstart.

Ansökan

För att göra en ansökan behöver du veta vilka kurser du ska söka. Kontakta vår studie- och yrkesvägledare om du vill ha mer information om vilka kurser du ska studera.

Vi erbjuder kursstart var femte vecka med följande starter:

Sista ansökningsdag

Kursstart

9 augusti

26 augusti

13 september

30 september

18 oktober4 november
22 november9 december

 

Blankett för ansökan Länk till annan webbplats.

 

Du antas till en studieperiod om maximalt 20 veckor oavsett när du påbörjar dina studier. Önskar du studera under en längre period än 20 veckor kommer en ny antagning att ske längre fram, så att du kan studera utan uppehåll mellan studieperioderna.

Blanketten skickas till:

Ljusnarsbergs Kommun / Komvux Gruvstugutorget 714 80 Kopparberg

Märk kuvertet med "Ansökan".


Senast uppdaterad

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg