Direkt till innehållet
Ljusnarsbergs kommun
Ljusnarsbergs kommun

Skolskjuts

Går ditt barn i kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola eller anpassad gymnasieskola kan ditt barn ha rätt till skolskjuts.

Elever som enligt skolskjutsreglementet uppfyller kraven om avstånd och trafikförhållanden kommer erbjudas skolskjuts. Det sker automatiskt då eleven börjar förskoleklass.

För att ha rätt till skolskjuts krävs det att ditt barn har tillräckligt långt från sin folkbokföringsadress till sin skola.

Riktlinje för att vara berättigad till skolskjuts är att avståndet till skolan eller hållplatsen som eleverna färdas till fots eller med cykel skall vara:

Skolår

Avstånd

Förskoleklass t.o.m. skolår 3

mer än 2 km

Skolår 4-6

mer än 3 km

Skolår 7-9

mer än 4 km

Avstånd till skolskjutshållplatsen för elever i skolår 7-9

mer än 3 km

Ansök om skolskjuts

Elever som på grund av funktionsnedsättning eller särskild omständighet har behov av skolskjuts behöver ansöka om detta.

Om skolskjuts önskas av elever med växelboende, exempelvis till och från förälder med annan adress inom kommunens upptagningsområde, anordnar skolan skolskjuts om avståndskraven uppfylls.

Ansök om skolskjuts Länk till annan webbplats.

Nyinflyttad eller byter folkbokföringsadress inom kommunen?

Kontakta skolskjutsansvarig om du behöver skolskjuts för ditt barn.

Krav på giltigt färdbevis

Elever måste kunna visa giltigt grundskolekort eller färdbiljett varje gång de ska åka Länstrafikens skolbuss till och från skolan.

Den elev som varken kan visa busskort eller färdbiljett, kommer inte att få åka med. Busskortet är en värdehandling, var rädd om det. Förlorat kort ersätts med en mindre avgift.

Reglerna och instruktionerna om grundskolekortet finns att läsa på Grundskolekort för resa med Länstrafiken Örebro | Länstrafiken Örebro (lanstrafiken.se) Länk till annan webbplats.

Tidtabeller skolskjuts, läsår 2024/2025

Tidtabellerna för skolskjuts publiceras den 12 augusti 2024.

Senast uppdaterad

Ljusnarsbergs kommun

Ljusnarsbergs kommun
Gruvstugutorget
714 80 Kopparberg